Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer. Tilbehør.
Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: ca 50 min. Bagetid: 12-15 min. Antal: 18 stk.
# Ingredienser
til Kuvertbrød med sesam og hirse
25 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
2 spsk sesamfrø
50 g hirseflager
500 g hvedemel (ca 8¼ dl)
Pensling: 1 æg
Endvidere:
hirseflager
sesamfrø
*
Sådan laves Kuvertbrød med sesam og hirse
1. Lun mælken håndvarm (35 °C) og rør gæren ud heri.
2. Smelt smørret og lad det afkøle lidt, før det blandes med
gær-mælken.
3. Tilsæt salt, sesamfrø og hirseflager og ælt melet i lidt
ad gangen.
Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket og lunt ca
30 min.
Sæt ovnen på 180 °C.
4. Ælt dejen kort igennem igen og del den i 18 stykker.
5. Rul dej stykkerne til 10- 12 cm lange stænger.
Læg dem på en letsmurt, let melet bageplade,
eller på en plade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket og lunt ca 20 min.
6. Giv hvert brød et snit på langs med en skart kniv eller
barberblad.
Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og
hirseflager.
7. Bag brødene på ovnens midterrille 12-15 min.
8. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist, utildækket.
Tips: 1 dl af hvedemelet kan erstattes af grahamsmel,
men så må den første hævetid forlænges med 10 min. og bagetiden med 2-3 min.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kuvertbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------