Frokost. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 6-8 min. Skal trække: mindst 6 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, stegte og marinerede
8 ferske sild
50 g rugmel (1 dl)
salt og peber
Til stegning: 40 g smør
Lage:
2½ dl lagereddike
½-1 dl vand
ca. 60 g sukker (¾ dl)
1 laurbærblad
6 peberkorn
Pynt: 2 løg
*
Sådan laves Sild, stegte og marinerede
1. Kom eddike, vand, sukker, laurbærblad og peberkorn i en gryde.
2. Bring lagen i kog og lad den koge et par min. under omrøring.
Sukkeret skal være helt opløst. Tag lagen fra varmen og lad den
blive kold.
3. Skrab sildene for slim fra hoved mod hale, og for skæl fra
hale mod hoved.
Klip rygfinnerne af.
Udben evt. sildene, se Sild,
rensning og udbening af.
Gå de udbenede sild efter for små ben.
4. Skyl sildene kort og koldt og tør dem.
Vend dem i salt- og peberblandet rugmel.
5. Lad smørret bruse af på en pande og steg sildene 3-4 min på
hver side efter størrelse.
1-2 min mere, hvis sildene ikke er udbenet.
6. Læg de stegte sild på fedtsugende papir og lad dem afkøle
helt.
7. Læg dem i en skål og hæld den kolde eddikelage over.
Er lagen varm, smelter fedtet ud af sildene og lægger sig i »landkort«
oven på lagen.
Lad sildene trække mindst 6 timer, gerne til næste dag.
Servering:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Læg løgringene over de marinerede sild i lagen ved serveringen.
Server groft brød til.
Tips: Sildene skal tages ud af køleskabet ½ time før de
skal nydes.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------