Rumpsteak med krydret urtesmør - en populær klassiker blandt kødretter som passer ind ved de fleste lejligheder
Forberedelse 25 min. Tilberedning 6-10 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 skiver velhængt oksetykstegsfilet à 150 g
2 spsk smør eller margarine
salt og peber
KRYDDERSMØR:
1 bundt persille
2 kviste af hver af dild, estragon og kørvel
125 g blødt smør eller margarine
2 fed hvidløg
salt og peber
1 tsk citronsaft
* Tilberedning
1. Tør kødskiverne med køkkenrulle.
Hvis kødskiverne har en fedtkant, skal du skære nogle snit i
den.
Kødet bliver så mere jævnt stegt og det danner ikke skål
under
stegningen.
2. Skyl urterne og dup dem helt tørre. Hak dem fint med en
skarp kniv.
3. Læg det bløde fedtstof i en skål. Rør det igennem.
Pil hvidløget og pres det i.
Krydr med salt, peber og citronsaft. Rør til sidst urterne
i.
Læg et stykke bagepapir på bordet og læg kryddersmørret på.
Form smørret til en rulle og læg den i køleskabet, til
konsistensen er fast.
4. Smelt fedtstof på en pande.
Steg kødet ved stærk varme, ca. 1 min på hver side.
Drys med salt og peber.
Dæmp varmen og steg bøfferne til ønsket stegeniveau.
5. Lad kødet hvile et par minutter.
Skær kryddersmørret i skiver. Garner med kryddersmørret.
Tips:
Tør kødet med køkkenrulle.
Tag kødet ud af køleskabet i god tid.
Det bedste resultat opnår man, hvis kødet har
stuetemperatur, når det steges.
Man bør salte kødet lige efter bruningen ved kraftig varme.
Kødet mister saft og bliver tørt, hvis det ligger for længe
med salt.
Pr. portion: Energi: Kcal 474 = kj 1991
Kulhydrat 1 g Protein 32 g Fedt 38 g (72%) Fibre 0 g
• Oksekød indeholder meget jern. Jern fra kød absorberes i
menneskekroppen tre til fem gange lettere end jern fra vegetabilske produkter.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.