Her får du opskriften på en lækker ret med kylling i fad med
grøn salat og de delikate bagte Hasselbackkartofler, et dejligt nemt og sprødt
tilbehør
(4-6 pers.)
# Ingredienser
8-10 mellemstore kartofler
1 spsk smeltet smør
1½ tsk groft salt.
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i
tynde skiver på tværs.
Læg skaftet af en trægrydeske langs med kartoflen når du
skærer.
Læg dem i et smurt, ovnfast fad og pensl med smør.
Drys salt over. Bag kartoflerne midt i ovnen til de er møre.
Bagetid ca. 60 min ved 225 °C (altså 20-30 min før
kartoflerne).
Ovnstegte kyllinger:
2 kyllinger à ca. 900 g
75 g blødt smør
½-1 tsk groft salt
Tilbehør: Grøn salat med cremefraiche-dressing,
* Tilberedning
Skær hver kylling i 4 stykker og læg dem i en bradepande.
Pensl med smør og drys salt over.
Steg kyllingerne midt i ovnen 30-40 min ved 225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Hasselbackkartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.