Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Empanadas med spinat
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 30 minutter plus tid
til afkøling og fritering
# Ingredienser
30 g smør
20 g fedt
¾ dl hvidvin
300 g hvedemel
salt og peber
2 fed hvidløg
75 g chorizo
500 g spinat
1 peberfrugt
olie til stegning og fritering
mel til udrulning
* Tilberedning
1. Smørret varmes op med fedtet, ¾ dl vand og vinen, men det
må ikke koge.
Tag det af komfuret og rør det sammen med mel og salt.
Ælt dejen igennem og stil den tildækket et koldt sted i 2
timer.
2. Hvidløgsfeddene skrælles og hakkes.
Chorizoen skæres i små terninger.
Spinaten gøres i stand, skylles og skæres i små stykker.
Peberfrugten gøres i stand, skylles og halveres, stilkfæstet
og kernerne fjernes, og den skæres i små terninger.
3. Varm lidt olie op og steg hvidløg og chorizo deri.
Tilsæt spinaten og lad den stege med i 5 minutter.
Lad væsken koge ind og rør peberfrugten i.
Tag det op, lad det dryppe af og drys salt og peber på.
4. Rul dejen ud med lidt mel.
Udstik runde stykker på 10 cm i diameter.
Læg lidt grønsager på i den ene side af hvert dejstykke og
klap dem sammen til halvmåneform.
Tryk kanten af dejen fast med en gaffel.
Varm fedtstoffet op og bag disse empanadas i det.
De skal svømme i fedtstoffet under bagningen.
Pr. portion ca 703 kcal/2951 kj. 15 g protein, 45 g fedt, 59
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------