Logo

Esterhazygryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Esterhazygryde

 
Til de kolde dage og mørke tider trænger vi til kraftige retter, der kan give varme. De skal snurre længe, men passer egentlig sig selv. Det er praktisk at lave store portioner. Esterhazy var en ungarsk fyrste, flere retter er opkaldt efter ham.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: 2 timer. Fryseegnet.
 
# Ingredienser
1½-2 kg oksekød med ben (fx højreb eller marvpibe)
3 store løg

4 spsk olie eller 40 g smør/margarine
1 spsk paprika edelsüss
salt og groftmalet peber

½ tsk tørret timian
½ tsk tørret rosmarin
4-5 enebær

1 laurbærblad
3 store gulerødder
1 persillerod

½ lille rodselleri
1 liter bouillon (af terning)
½ dl piskefløde

 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet fra benene, der dog skal med i gryden.
Skær kødet i terninger.
Pil løgene og hak dem groft.

 
2. Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet i en tykbundet gryde, eventuelt ad flere gange.
Tag det op med en hulske.
Brun benene.

 
3. Svits løgene, til de er gyldne.
Læg kødet tilbage i gryden til ben og løg og drys alle krydderierne over med undtagelse af salt. Hæld bouillon ved, så kødet lige akkurat er dækket, og lad retten snurre 1-1½ time, til kødet er mørt.

Fisk benene op af gryden.

 
4. Skrab og rens grønsagerne og skær dem i tynde stænger, der koges med i de sidste 10-15 min, Spæd evt. med lidt mere bouillon.


5. Rør fløden i og smag retten til.
Server flute eller groft brød til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 12.197 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her