Logo

Indbagt, farseret poulard

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt, farseret poulard

 
Her er opskriften, hvor farsen kommer inden i, hvorefter poularden omgives af en almindelig hvedebrødsdej. Resultatet bliver utroligt saftigt og lækkert
Til 4 personer. Tilberedningstid: 40 min. Stegetid: 90 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
1 stor poulard på 1200 g
salt og peber

4 spsk smør

 
Dej:
150 g smør eller margarine
250 g hvedemel (4 dl)

½ tsk salt,
1 æg
½ dl koldt vand
1 æg til pensling

 
Fyld:
Indmad fra poularden
2 spsk smør

250 g champignoner
3 skiver franskbrød uden skorpe
1 dl piskefløde

1 æg
50 g valnøddekerner
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Udben poularden, se udbening af fjerkræ HER.
Drys den med salt og peber.

 
2. Dej: Findel fedtstoffet i melet og bland du øvrige ingredienser i.
Ælt sammen til en smidig dej.

 
3. Hak indmaden fra poularden og lad den snurre få minutter i smørret.
Rens og grovhak champignonerne, svits også dem.
Ud blød franskbrød i fløden.
Rør det derefter sammen med resten af fyldet.


4. Kom fyldet i den udbenede poulard og sy den med bomuldsgarn.
Pensl poularden med smeltet smør og læg den i et ovnfast fad.
Brun den i en 225 °C varm ovn i en halv time.

 
5. Dæmp varmen til 200 °C og steg endnu 15 min.
Tag poularden
ud af ovnen og lad den svale.

 
6. Rul dejen ud til en tynd plade og læg den over den forstegte poulard - dej-enderne skal være på
rygsiden af fuglen.

 
7. Læg den indpakkede fugl i det ovnfaste fad.
Pensl dejen med æg og steg poularden ved 200 °C i 45 min.

 
INFO: Den oprindelige opskrift lyder således: "Mæn sculæ skæræ et raat høøns ændæ lang syndær oc takæ hwetæ deegh. oc gøræ thæræ af en flathæ. oc skæræ smath flæsk i oc læggæ salui blath allæ helæ. oc malæn pipær oc salt oc windæ thet høøns i thæn deegh swa at thæt ær alt helt vtæn. oc latæ thæt bakæ æm mykæt sum ant brøth."
 
Udgivet i: Harpestræng, Gamle danske urtebøger og kogebøger, København 1908. Det omtales side 215 220 er dateret omkring 1350.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her