Farseret kalkun var mormors juletradition. Det her er den rette
opskrift Med en farseret kalkun, er der mad til mange - og så smager den også godt
kold.
Denne opskrift er en del af Menuforslag 1
til 8-10 pers.
# Ingredienser
1 kalkun (ca. 2600 g).
Fars:
4 skiver afskorpet franskbrød
2 dl mælk
500 g hakket svinekød
2 æg
2 spsk revet løg
1 hakket, rød peberfrugt
1 hakket, grøn peberfrugt
2 tsk tørret basilikum
3 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber.
Tilbehør: flødekartofler
og salat fx waldorfsalat
* Tilberedning
Fjern vingespidser og gump fra den rensede kalkun, og
læg
den med brystet nedad på et bræt.
Skær et snit gennem skindet langs med
rygbenet.
Skær kødet fra rygbenet med en lille spids kniv.
Fortsæt med at skære kødet fra ribben og brystben.
Undgå at beskadige skindet. (Kniven skal skrælle kødet fra
benene).
Klip eller skær igennem leddene ved lår og vinger og fjern
skroget.
Skær benet ud af overlårene.
Fars:
Udblød franskbrødet i mælk. Hak hjerte, lever og kråse fint.
Rør en fars af indmad, kød, franskbrød, æg, løg og hakkede peberfrugter.
Smag til med krydderier.
Læg farsen i kalkunen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn,
eller
hold den sammen med kødnåle.
Læg den i et smurt ovnfast fad med brystet opad.
Fordel smørret over kalkunen. og drys med salt og peber.
Sæt kalkunen nederst i kold ovn.
Tænd ovnen på 200 °C og lad kalkunen stege 2 timer.
Sluk ovnen, og steg færdig ved eftervarmen, ca. 15 min.
Er der for meget fars, kan den steges i et smurt ovnfast fad
sammen
med kalkunen den sidste time.
Afkøl kalkunen og lad den stå koldt evt. til næste dag.
Skær ved serveringen lårene af, og skær kalkunen i skiver.
Tips: Farseret kalkun kan også tilberedes med en halv
portion fars.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.