En kop kaffe med et skvæt nellike- og kanel m.m. smager bare
skønt – og ... Lav noget kaffe og fyld dine isterningebakker med det og frys.
Arbejdstid: 15
minutter. Koge: 5 minutter Ikke fryse-egnet. (1 person)
# Ingredienser til Julekaffe
med fyld:
1 tsk hele nelliker
1 stang kanel
1 tsk kakao
100 g malet kaffe
5 g soltørrede
tranebær
5 g mandel splitter
1 spsk appelsinsaft
½ dl iskold
skummetmælk
*
Sådan laver du Julekaffe
med fyld:
Hak appelsinskallen.
Knus nelliker og kanel let i en morter og bland det sammen med appelsinskal,
kakao og kaffe.
Opbevar julekaffen i
et lufttæt glas, til den skal bruges (den må gerne trække nogle dage, men kan
også bruges med det samme).
Bland tranebær,
mandelsplitter og appelsinsaft sammen i et stort krus og lad det trække 15-30
min.
Tilbered 2 dl kaffe
af julekaffen.
Brug samme mængde,
som normalt på maskine eller i stempelkande efter behag.
Pisk mælk til skum.
Hæld kaffen over fyld i glasset og top med mælkeskum.
Tips: Drys eventuelt
lidt kakao eller revet appelsinskal over kaffen ved servering. Julekaffen
smager også dejligt uden fyld.
Månedens slanketip: Vær
kritisk med, hvad du putter i munden. Det er kvantiteten og ikke kvaliteten, du
bliver overvægtig af.
Kalorier | | 57 kcal |
Protein | 1 g | (9 %) |
Kulhydrat | 6g | (42 %) |
Fedt | 3g | (49 %) |
Kostfibre | Og | |
Kilde: Hjemmets bedste MAD