Denne dessert serveres til banketter og fester i Kina, og den ser helt vidunderlig ud, når den skæres i skiver.
4 portioner. Svær. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 1¼ time.
# Ingredienser
175 g grødris
25 g usaltet smør
1 spsk sukker
8 tørrede dadler, udstenede og hakkede
1 spsk rosiner
5 kandiserede kirsebær, halverede
5 kandiserede angelikastængler, hakkede
5 halve valnøddekerner
125 g kastanjepuré fra dåse
SIRUP
1½ dl vand
2 spsk appelsinsaft
4½ tsk farin
1½ tsk Maizena
1 spsk koldt vand
* Tilberedning
1. Hæld risene i en gryde, dæk dem med koldt vand og bring
det i kog.
Dæmp varmen, læg låg på og lad dem simre ca. 15 min, eller
til vandet er absorberet.
Rør smør og sukker i risene.
2. Smør en 6 dl puddingform med smør.
Dæk formens bund og sider med et tyndt lag ris.
Pres det fast med bagsiden af en ske.
3. Rør frugter og valnødder sammen og pres dem ind i risene.
4. Læg et tykkere lag ris over og fyld derefter midten med
kastanjepuré.
Dæk med resten af risene - pres dem fast, så puréen er helt
lukket inde.
5. Dæk formen med et stykke foldet pergamentpapir og
alufolie og bind det fast.
Anbring formen i en damper eller i en gryde, og fyld denne
med varmt vand,
så det står halvvejs op på formens sider.
Læg låg på gryden og damp i 45 min. Lad den stå i formen i 10 min.
6 Inden servering varmes vand og appelsinsaft i en lille
gryde.
Tilsæt farin og rør, til det er opløst. Bring siruppen i
kog.
7. Rør Maizena og vand sammen til en pasta og rør den i den
kogende sirup.
Kog 1 minut, eller til siruppen er jævnet og klar.
8. Vend puddingen ud på et fad, hæld siruppen over, skær den
i skiver og server.
Næringsindhold:
Kalorier 213. Sukker 15 g. Proteiner 2 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 37 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.