Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Hævetid i alt: godt 1 time Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Farsbrød, spansk:
Dej:
25 g gær
1,5 dl lunkent vand
75 g smør
250 g hvedemel (4
dl)
1 tsk salt
Fars:
300 g hakket kalv og flæsk eller hakket oksekød
3 spsk olie
salt og peber
3 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
1 kvist timian
2 hårdkogte æg
1 bdt persille
Til pensling: 1 æg
Aflang
franskbrødsform
*
Sådan laves Farsbrød, spansk:
Dej:
1. Opløs gæren i
lunkent vand. Tilsæt smør, hvedemel og salt.
Ælt dejen blank og
smidig og lad den hæve lunt og tildækket 45 min.
Fars:
2. Varm halvdelen af
olien i en gryde og kom det hakkede kød i.
Lad det snurre 4-5 min.,
til det smuldrer og har skiftet farve.
Krydr med salt og
peber og tag gryden fra varmen.
3. Pil løgene og
skær dem i ringe. Pil og knus hvidløgene.
Befri champignonerne
for rodskive og skyl dem kort under rindende, koldt vand og tryk dem tørre.
Skær dem i skiver.
Tag bladene af
timianen og hak dem evt. let.
Pil æggene og del
dem i både.
4. Varm resten af
olien på en pande.
Svits løg og hvidløg
gyldne. Tag dem af panden.
Svits champignon og
timian et par min.
Tag dem af panden og
krydr med salt og peber.
5. Ælt dejen sammen
igen og rul den ud til en tynd plade på 25x40 cm.
6. Smør en aflang
franskbrødsform og læg dejen i formen, så der hænger så meget dej ud over
siderne, at det kan foldes over som låg.
Tril evt. en
strimmel af dejen til en tynd pølse og sno den til pynt.
7. Skyl og hak
persillen.
Kom skiftevis hakket
kød, persille, timian, løg, champignoner og æg i formen.
Det øverste lag skal
være kød.
8. Fold dejen over
som låg.
Anbring evt. den
snoede dej langs sammenføjningen.
Lad brødet hæve
tildækket 20 min.
9. Pensl med
sammenpisket æg og bag brødet i en 200 °C varm ovn en halv times tid.
Server det varmt med
tomatsalat med oliven til.
Tips: Æggene kan udelades.
Dejen kan rulles om
farsen som en roulade, siderne og enderne foldes ind under.
Dejen pensles med
æg og bages på en smurt bageplade ved 200 °C i ca 40 min.
Kan fryses.
Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Farsbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------