Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: mindst 30 min. Bagetid i alt: ca 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Æbletærte, fransk - Tarte aux pommes
Tærtebund:
125 g hvedemel (ca 2 dl)
25 g flormelis (½ dl)
100 g smør
1 lille æggeblomme
Fyld:
500 g æbler
50 g sukker (ca 4 spsk)
Endvidere:
1 dl æblegelé
4 spsk vand
Tærteform: 22 cm
*
Sådan laves Æbletærte, fransk - Tarte aux pommes
Tærtebund:
1. Bland hvedemel og flormelis i en skål og hak smørret i
med en kniv.
Smuldr det grynet med fingrene og saml hurtigt dejen med
æggeblommen.
Lad dejen hvile, indpakket og køligt, mindst ½ time.
2. Sæt ovnen på 200 °C.
3. Rul dejen ud på et melet bord og for tærteformen med den.
Sørg for, at dejen går godt op ad siderne.
Lad evt kagerullen køre en gang hen over formen, så kanten
bliver ensartet afsluttet.
4. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ca 10 min,
til den er fast, men ikke har taget farve.
Fyld:
5. Skræl æblerne, befri dem for blomst, stilk og kernehus og
skær dem i smalle både.
Læg dem taglagt i den forbagte bund, så de dækker hele
overfladen, gerne så de danner en stor roset. Drys sukkeret over.
Tærte:
6. Bag tærten færdig yderligere ca 20 min.
Tag den ud og lad den blive kold.
7. Smelt æblegelé og vand i en kasserolle.
Kog det 5-10 min, under omrøring, til det tykner.
Lad geleen afkøle let og fordel den over tærten med en ske.
Lad geleen stivne, inden tærten serveres.
Tips: Server cremefraiche, flødeskum eller Creme Chantilly til.
Ribsgelé
kan erstatte Æblegelé.
I stedet for med gelé kan tærten pensles med smeltet Abrikosmarmelade.
Sukkeret kan blandes med stødt kanel, kanelsmagen klæ'r
æbler.
Den færdigbagte tærte kan også overtrækkes med 50 g smeltet
smør tilsat ½ dl cognac, armagnac eller calvados.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
INFO: En apple pie er en cirkel, hvor den vigtigste
fyldning/ingrediens er æble, har oprindelse i England. Det serveres ofte sammen
med pisket fløde, is eller cheddarost. Det er ofte dobbeltskorpet med
wienerbrød både over og under fyldet; den øverste skorpe kan være solid eller
gitteret.
I den franske version Tarte aux pommes, som her en version med glasering af æblegelé.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------