Logo

Grahamsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsbrød


Grahamsbrød laves på grahamsmel og hvedemel. Grahamsbrød er ganske net at lave og smager lækkert. Prøv dette brød til sandwich allerede i dag.

1 stk. Tilberedningstiden for grahamsbrød er ca 1½ time. Arbejdstiden er ca. 15 minutter.

 
# Ingredienser til grahamsbrød:
25 g gær (½ pakke)
3 dl vand
2 dl kærnemælk
1 tsk sukker
1 spsk groft salt
300 g grahamsmel (ca. 5 dl)
500g hvedemel (ca) (ca. 8 dl)
*

 
Sådan laver du grahamsbrød:
Start med at smuldre gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt så kærnemælk, sukker, salt, grahamsmel og ca ¾ af hvedemelet.
Ælt en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel.
Ælt den gerne på en bordplade, så der er rigelig med plads.
Dejen skal være smidig og glat efter æltning.
Form nu dejen til et brød og sæt det på bageplade med bagepapir.
Lad det hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
Brug evt. et viskestykke til dette.

 
Rids herefter brødet i overfladen med en kniv.
Bag grahamsbrødet nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 50 min.
Brødet er bagt, når det lyder hult ved bank på undersiden.
Afkøl slutteligt brødet på en rist.
Og så er grahamsbrødet er klar til servering.

 
Tips til grahamsbrød
Grahamsbrødet er lækker lun fra ovnen som ”snack” til en sandwich eller til madpakken. Eller bag det som tilbehør til suppe. Vær dog opmærksom på, at brødet kan være besværligt at skære, når det er varmt.

 
Hvis du er vild med at bage så prøv også at se opskriften på vores koldhævede sigtebrød.
Du kan finde opskriften på koldhævet sigtebrød her.
Eller hvis du vil kaste dig selv ud i en rigtig udfordring, så prøv dette rugbrød med surdej.
Det tager tre dage at lave! Find opskriften på rugbrød med surdej her.

 
Grahamsbrødet er efter sigene opkaldt efter en amerikansk læge, der beskrev fremgangsmåden for første gang. Oprindeligt blev grahamsbrød lavet uden gær.
Velbekomme, og god fornøjelse med dit grahamsbrød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 11.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her