Det lækreste focaccia med tomat og rosmarin, der nemt kan
serveres til buffet eller på et frokostbord. Klik her og se den nemme opskrift!
Focaccia er en slags fladbrød. Focaccia stammer oprindeligt
fra det italienske køkken. Focaccia kan også bruges som tilbehør til fx
kødretter.
8 stk. Tilberedningstiden for focacciabrød er ca 2½ time.
Heraf er arbejdstiden ca 20 min.
# Ingredienser til focaccia:
25 g gær (½ pakke)
2½ dl vand
1 tsk groft salt
½ dl olie
500 g hvedemel (ca 8 dl)
2 spsk olie til pensling
2 spsk sorte oliven uden sten eller tomatbåde
2 spsk tørret oregano eller rosmarin til drys
1 tsk groft salt til drys
*
Sådan laver du focaccia:
Start med at smuldre gæren og røre den ud i lunkent vand.
Tilsæt herefter salt, olie og ca. ¾ af melet.
Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal ende med at være smidig, blød og glat.
Lad den hæve tildækket ca. 1½ time ved stuetemperatur.
Efter hævning æltes dejen igennem og den deles i 8 stykker.
Form dejstykkerne til boller og tryk dem flade med håndroden
til en tykkelse på ca. 1 cm.
Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv ca. 30 min.
Tænd ovnen på 225 °C
Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene.
Pensl brødene med olie.
Tryk oliven eller tomatbåde ned i dejens fordybninger og
drys med rosmarin eller oregano og salt.
Bag brødene midt i ovn ved 225 °C ca. 15 min.
Afkøl til sidst dine focaccia på en rist.
Og så er focacciabrødene klar til at blive spist.
Tips til focaccia
Focaccia er en slags fladbrød, der bages i ovnen.
Focacciabrød stammer oprindeligt fra det italienske køkken.
Du kan selv vælge hvad du vil bruge som drys. I denne
opskrift har vi forslået rosmarin eller oregano samt groft salt, men du kan
også bruge en lækker ost eller grønsager.
Du kan samtidig også undlade at bruge oliven, hvis de ikke
falder i din smag.
Dejen er let at lave og kan også bruges som bund til pizza
eller sandwichbrød.
Du kan finde eksempler på fyld til pizza her.
Prøv også en af vores mange andre opskrifter på brød, som du
kan finde på kogebog.dk.
Prøv fx vores rugbrød med surdej. Du kan finde
opskriften på rugbrød med surdej her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine focaccia fladbrød.