Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkøles: mindst 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Chokoladefløderand:
50 g flødechokolade
5 dl piskefløde
50 g flormelis (ca. 1 dl)
4 blade husblas
1 stang vanilje
Randform
* Tilberedning Chokoladefløderand:
1. Bræk chokoladen i mindre stykker.
Smelt dem over ikke for varmt vandbad. Lad den afkøle lidt.
2. Sæt husblasen i blød 7-8 minutter i koldt vand.
Pisk imens fløden meget stiv.
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Vend forsigtigt flormelis og vaniljekorn i flødeskummet.
4. Knug den udblødte husblas fri for vand og smelt den over
vandbad ved svag varme.
Lad den afkøle lidt.
5. Hæld den smeltede husblas i flødeblandingen under
omrøring.
Vend forsigtigt den smeltede chokolade i.
6. Skyl en randform med koldt vand. Hæld fløderanden heri.
Stil den i køleskab mindst 3 timer inden servering.
7. Frigør randen langs kanten med en lille kniv og vend den
ud på et fad.
Tips: Mørk chokolade kan også bruges. Hakkede nødder kan
tilsættes randen.
Spis randen med frisk frugt til. Lad sæsonen bestemme.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------