Suppe Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 1 time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Gullaschsuppe:
500 g skært oksekød (mellemskært, tykkam, inderlår eller
klump)
2 løg
3 spsk svinefedt
3 spsk konc. tomatpuré
1 spsk mild paprika
salt og peber
1,5 l vand
4 kartofler
Endvidere:
5 tomater
2 peberfrugter
*
Sådan laves Gullaschsuppe:
1. Skær kødet i mundrette stykker. Dup det tørt.
Varm 1 spsk af fedtet i en gryde og brun kødet heri ad et
par gange.
Tag det op.
2. Varm det resterende fedt i gryden og svits løgene.
Kom det brunede kød ned til løgene, tilsæt tomatpuré,
paprika, salt og peber.
Lad det småkoge et par min.
3. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kom dem i gryden, og vend dem sammen med grydens indhold, og
hæld vandet over.
Lad suppen koge ca. 45 min. for svag varme, under låg.
4. Befri imens peberfrugterne for kerner og frøstol.
Skær dem i strimler eller tern. Kom dem i suppen.
Skold og flå tomaterne, fjern kernerne og skær tomatkødet i
tern.
Kom dem i suppen 10 min. efter peberfrugterne.
Lad den koge yderligere 10 min., til alt er helt mørt.
Gullaschsuppe er meget mættende, men man kan evt. servere
Flûtes til.
Tips: Server evt. cremefraiche til, som hver især
selv kommer i suppen.
Suppen kan gøres kraftigere ved at lade et marvpibe-bovben
koge med.
Et drys hakket persille kan kommes i eller serveres til.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Gullasch
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------