Blodappelsin. Engelsk: Blood orange. Latin: Citrus sinensis
Sæson: Dansk: -. Import: januar-marts
Holdbarhed: 2-3 uger ved 2-6 °C, 1-2 uger ved stuetemperatur
Anvendelse: bl.a. i desserter og salater. Blodappelsin er
blot en appelsin med en lidt speciel farve og en lidt anderledes smag, men
anvendes på samme måde. Svind: ca 30%
Frysning: Ja, skallen rives, saften presses ud, begge dele
kan fryses. Hele frugten kan hakkes og bruges til frysetøj.
Der er ingen der ved om varianten, blodappelsin, også kom
hertil fra Kina, eller om den opstod i Sydeuropa. Men man ved at den har været
dyrket i Middelhavsområdet i flere århundreder.
Den røde ‘blodfarve’ i blodappelsin kommer fra farvestoffet
anthocyanin, der findes i mange planters plantedele. Under indflydelse af
frugtsyrer, dukker denne røde farve op i segmenterne indeni og hos nogle sorter
af blodappelsin ses det også på ydersiden af skrællen.
Den røde farve kommer kun frem, hvis frugten på træet i
længere tid har været udsat for kølige nattetemperaturer. Derfor ligner
blodappelsiner fra varmere subtropiske og tropiske egne ganske almindelige
appelsiner.
Opskrifter med Blodappelsin
Tilbage til Råvarer.