En ret for dem som synes om sprød butterdej, Dejen fyldes
med oksekød, champignon, løg og bacon eller røget skinke. Vælg helst magert
oksekød.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30-40 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 tynde skiver mørt oksekød (600 g)
1 spsk smør eller margarine
1 løg
4 skiver mager bacon (eller røget skinke)
125 g friske eller konserverede champignoner
4 plader butterdej
4 spsk kyllingeleverpostej
* Tilberedning
1. Lad kødet fa stuetemperatur.
Varm ovnen til 200 °C.
Beklæd en plade med bagepapir og stil den til side.
2. Smelt fedtstoffet på en stor teflonpande og
brun hastigt kødskiverne på begge sider.
Tag dem af panden og hold dem varme.
3. Pil løget og hak det fint.
Striml baconskiverne og steg strimlerne sammen med
løget på panden.
Rens svampene og hak dem fint og kom dem i baconblandingen.
Lad det stege yderligere 2 min. Tag panden fra varmen.
4. Rul butterdejen ud til kvadratiske plader.
Læg en skive kød på hver plade.
Smør kyllingelever-postej på kødet og fordel
champignon-, løg- og baconblandingen henover.
Fold dejen sammen over fyldet og knib sammenføjningerne til
(se Tips).
5. Læg pakkerne på bagepladen og bag i ovnen 30-40 min.
FORBERED
Lav butterdejspakkerne klar dagen i forvejen og opbevar
dem på en plade i køleskabet.
Tag pladen ud og lad den stå lidt i stuetemperatur.
Bag som anvist ovenfor.
Tips:
Sådan folder du butterdejen:
Løft hjørnerne af dejpladen op mod midten.
Knib hjørnerne sammen i toppen.
Tryk derefter sammenføjningerne sammen.
Champignoner kan spises rå, marinerede, stegte eller
stuvede.
Man kan bruge alle dele på champignonen.
Rengør svampen for løs jord og snavs.
• Bacon og røget skinke tilfører B-vitamin.
Pr. portion: Energi: Kcal 624 = kj 2620
Kulhydrat 33 g Protein 42 g Fedt 36 g (52%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.