Rør
selv farsen til fiskefrikadellerne det er ikke spor svært. Vi serverer dem med
en sund og velsmagende salat af grønkål og nødder og en varm remouladesauce.
Arbejdstid:
35 min. Koge/stegetid: 15 min. Fiskefrikadellerne kan fryses. 4 personer.
#
Ingredienser til Fiskefrikadeller med grønkålssalat:
Fiskefrikadeller:
500
g hakket fiskekød
1
tsk salt
1
æg
3
spsk hvedemel
peber
½-1
dl mælk
2-3
spsk olie eller smør til stegning
Grønkålssalat:
400
g grønkål
1
dl hasselnødder
1
lille rødløg (finthakket)
3
spsk olie
2
spsk æbleeddike
salt
og peber
Remouladesauce:
½
liter mælk
2
spsk majsstivelse
1½
dl hakket piccalilly (sennepspickles)
Tilbehør:
1 kg aspargeskartofler
*
Sådan
laver du Fiskefrikadeller med grønkålssalat:
Rør
fiskekødet sejt med salt.
Rør
ægget i farsen og derefter mel.
Krydr
med friskkværnet peber og rør mælk i farsen, til den er blød.
Form
ca. 12 frikadeller af farsen og brun dem på en varm pande med olie eller smør.
Skru
ned og steg dem færdige ved lav varme 8-10 min.
Rib
og skyl grønkålen og hak den fint.
Hak
hasselnødderne groft og brun dem på en tør pande, til de dufter.
Rør
olie og æbleeddike sammen og vend dressingen grundigt med kål, nødder og
rødløg.
Smag
salaten til med salt og peber.
Pisk
mælk og majsstivelse sammen i en gryde.
Kog
det igennem under omrøring og rør piccalilly i saucen.
Smag
til med salt og peber.
Server
fiskefrikadellerne med grønkålssalat, remouladesauce og kogte
aspargeskartofler.
Tips:
Afhængigt af fiskeart og sæson kan der være forskel på, hvor vådt det hakkede
fiskekød er. Tilsæt derfor mælken gradvist og kom ikke mere i, end at farsen
kan formes til frikadeller.
Hvis
farsen bliver for blød, bliver frikadellerne for flade. Er fisken omvendt meget
fast, skal der måske tilsættes lidt mere mælk, for at frikadellerne ikke bliver
til "kanonkugler".
Her
finder du flere opskrifter på dejlige fiskefrikadeller.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD