Oksekød tåler stærke
krydderier, som fremhæver og forstærker den fine kødsmag. Prøv gerne at
erstatte en del af chilien med en ekstra stærk variant.
Tid: 30 min +
mindst 2 timers marinering af kødet. 4
pers.
# Ingredienser
4 bøffer, 1½ cm
tykke
MARINADE:
½ dl rødvinseddike
2 spsk saft af
limefrugt
2 spsk olie
2 tsk chilikrydderi
1 tsk knust rosépeber
1 tsk salt
1 fed hvidløg
¼ tsk sort peber
SALSA FRESCA:
1 stor tomat, fx
bøftomat
1 avocado
2 forårsløg
1 spsk hakket frisk
koriander eller 1 tsk tørret
1 spsk saft af
limefrugt
1 fed hvidløg
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ dl chilisauce
4 tortillabrød
* Fremgangsmåde
1. Bland
ingredienserne til marinaden sammen.
2. Læg bøfferne i
dobbelte plastposer og hæld marinaden i.
Bind poserne til og
lad bøfferne marinere i køleskabet mindst 2 timer.
3. Skyl og tern
tomaten.
Fjern stenen fra
avocadoen og skær frugtkødet i tern.
Skyl og striml
forårsløgene.
Bland det hele og
krydr med koriander, lime saft, hakket hvidløg, salt og peber.
Rør chilisaucen i.
4. Tag bøfferne op
og grill dem over gløder.
Pensl med marinaden
et par gange under grillningen.
5. Varm
tortillabrødene ved siden af på grillristen.
Form dem til
kræmmerhuse eller pakker og fyld dem med grønsagssaucen.
6. Server bøfferne
anrettet på tallerkener sammen med tortilla-kræmmerhusene og salat.
Tips: Forbered gerne bøfferne dagen inden de skal
grilles og serveres, så når marinaden at give meget smag.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------