Grundopskrift Dessert. Arbejdstid: ca. 20 min. Afkølingstid: ca. 1 time. Svær at lave. Mellem pris. (8
personer)
# Ingredienser
til Fromage:
10 blade husblas
75 g sukker (knap 1
dl)
¾ dl vand
2 æggeblommer
2 æg
4 dl piskefløde
*
Sådan laves Fromage:
1. Læg husblassen i
blød i rigeligt, koldt vand i 5-8 min.
2. Kog en lage af
sukker og vand.
Den er færdigkogt,
når den har en konsistens som sirup.
3. Pisk æggeblommer
og æg skummende og pisk den kogende sukkerlage i, lidt ad gangen. Tilsæt de
ønskede smagsstoffer.
4. Tryk husblassen
fri for vand og smelt den i vandbad.
Lad den svale
håndvarm.
5. Hæld under
kraftig piskning husblassen i en meget tynd stråle i ægge/sukkermassen.
6. Pisk fløden stiv.
7. Vend forsigtigt
flødeskummet i æggemassen.
8. Hæld fromagen i
en skål eller portionsglas og stil den køligt en times tid.
Tips: Ved fremstilling af forskellige fromager
tilsættes grundopskriften den ønskede smag.
Se fx
Appelsinfromage, Citronfromage (billede øverst), Chokoladefromage og
Ananasfromage.
Romfromage
Tilsæt ½ dl rom
under pkt. 3 og pynt med flødeskum og bananskiver eller orangechokolade
(stænger eller blade).
Sådan laves Fromage,
grundopskrift:
1. Læg de 10 blade
husblas i blød i rigeligt, koldt vand i 5-8 min.
2. Kog en lage af 75
g sukker og 3/4 dl vand.
Den er færdigkogt,
når den har en konsistens som sirup.
3. Pisk 2
æggeblommer og 2 hele æg skummende og pisk den kogende sukkerlage i, lidt ad
gangen. Tilsæt de ønskede smagsstoffer.
4. Tryk husblassen
fri for vand og smelt den i vandbad.
Lad den svale af,
til den er håndvarm.
5. Hæld under
kraftig piskning husblassen i en meget tynd stråle i ægge/sukkermassen.
6. Pisk fløden stiv
og vend den forsigtigt i æggemassen.
Hæld fromagen i en
skål eller portionsglas og stil den køligt en times tid.
Se flere
opskrifter med Fromage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------