Logo

Bede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bede 

 

Beder er kastrerede vædderlam (han-lam). Kastreringen forlener dem med en umådeholden appetit. Det giver federe kød, større dyr og derfor større udskæringer. En bedekølle eller -ryg er større end et jævnaldrende lams, kødet er mørkere, det er specielt fint fedtmarmoreret og derfor af stor velsmag.

 

Bedekød skal helst stamme fra unge dyr, under 1-1½ år, ellers kan smagen af køn (får) være for gennemtrængende.

 

Bedekød fås ikke i almindelig handel herhjemme, men det forekommer. Af og til sælges tillige kødet fra store slagtefår som bedekød.

 

Jo yngre dyr, jo hvidere og fastere fedt. Bedekød kan muligvis bestilles hos slagteren. Det tilberedes som lam.

 

Se de bedste opskrifter med Lam 

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her