Beder er kastrerede vædderlam (han-lam). Kastreringen
forlener dem med en umådeholden appetit. Det giver federe kød, større dyr og
derfor større udskæringer. En bedekølle eller -ryg er større end et
jævnaldrende lams, kødet er mørkere, det er specielt fint fedtmarmoreret og
derfor af stor velsmag.
Bedekød skal helst stamme fra unge dyr, under 1-1½ år,
ellers kan smagen af køn (får) være for gennemtrængende.
Bedekød fås ikke i almindelig handel herhjemme, men det
forekommer. Af og til sælges tillige kødet fra store slagtefår som bedekød.
Jo yngre dyr, jo hvidere og fastere fedt. Bedekød kan
muligvis bestilles hos slagteren. Det tilberedes som lam.
Se de bedste opskrifter med
Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------