Et lækkert fuldkornsbrød, som ikke skal hæve før bagningen. Bland dejen sammen og lad siden brødet passe sig selv i ovnen. Se det er godt hjemmebagt
• Vi skal have 30-35 g kostfibre hver dag.
• Når du spiser groft brød, får du mange fibre.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time og 40 min. 1-2 brød
(40 skiver)
Ingredienser
5 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
3 dl rugmel
2½ dl knækkede rugkerner
1 dl hvedeklid
½ dl hvedekim
1 tsk salt
4 tsk natron
1 l kærnemælk
1-½ dl mørk sirup
Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Smør en 1½ liters form samt en på 1 liter og drys dem med
rasp.
Der bliver i alt 2½ liter dej.
2. Bland de tørre ingredienser godt.
Bland kærnemælk og sirup og rør det i melblandingen.
Bland godt og hæld det i bageformene.
Bag 1 time og 40 min i ovnen.
3. Vend brødene ud og lad dem svale af under et klæde på en
rist.
Spis brødet nybagt.
VARIATION
Erstat evt. rugkerner med hvedekerner. Brug havreklid i
stedet for
hvedeklid. Har du ikke alle melsorterne, kan du bruge mere
rug-
eller hvedemel.
Pr. skive (45 G): Kalorier 86 = Kilojoule 360
Kulhydrat 17 g Protein 3 g Fedt <1g (10%) Fibre 2 g
Tips
Bland alle tørre ingredienser for sig i en skål.
I en anden skål rører du kærnemælk og sirup
sammen.
Hæld mælkeblandingen over i melblandingen.
Holdbarheden af brødet bliver længere, hvis
du opbevarer det i en plastpose og lader det
ligge i køleskabet.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.