Ovnbagte retter skal have tid, men giver mørt og velsmagende
kød, og her midt i den mørke tid er det opmuntrende med gode dufte fra
køkkenet.
Nakkekoteletter med
jordskokker og krydret kartoffelmos
4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 1 time. Fryseegnet
# Ingredienser til Nakkekoteletter med jordskokker og
krydret kartoffelmos:
6 tykke nakkekoteletter
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
4-6 porrer
2-3 stilke frisk timian eller 1-2 tsk tørret
2 dl hvidvin
300-400 g portobellosvampe eller markchampignon
Tilbehør:
500 g jordskokker
Grov kartoffelmos:
1 kg melede kartofler
4-5 fed hvidløg citronskal (øko)
1 dl olie
3-4 spsk hakket persille
Tilbehør:
citronbåde og bredbladet persille
*
Sådan laver du Nakkekoteletter med jordskokker og krydret
kartoffelmos:
Skrub jordskokkerne grundigt med en grønsagsbørste. til de
er fri for jord.
Læg dem i et ovnfast fad eller på en bageplade med
bagepapir, og bag dem i ca. 2 timer ved 160 °C varmluft.
De bliver bløde indvendigt, og seje og brune udenpå.
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
Brun dem i gyldent smør og olie på en pande ved god varme i
1 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
Læg dem i bunden af et ovnfast fad sammen med timian.
Læg koteletterne oven på, og hæld hvidvin ved.
Dæk fadet til, og stil det i ovnen sammen med jordskokkerne
i den sidste time, til koteletterne er møre.
Kog kartoflerne møre i vand med pillede hvidløgsfed.
Kasser næsten alt kogevandet, men gem lidt.
Stød kartofler og hvidløg til en grov mos med en kartoffelmoser.
Tilsæt fintrevet citronskal, olie og persille.
Spæd evt. med lidt af kogevandet, til mosen har en passende
konsistens.
Smag til med salt og peber.
Rens svampene, steg dem på en tør pande, og vend dem i
stegeskyen i koteletfadet.
Smag til med salt og peber.
Server nakkekoteletterne med porrer, stegesky bagte
jordskokker, kartoffelmos, citronbåde og persille.
Jordskokker
Chokolade-tiramisu
med bananchips
Tiramisu er en dessert der næsten falder i alles smag. Denne
er toppet med chokolade og bananchips. Er du også fan af den formidable
italienske dessert?
4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst 1 time.
# Ingredienser til Chokolade-tiramisu med bananchips:
½ liter mælk
80 g. mørk chokolade
evt. lidt sukker
8 ladyfingers
3 æg
25 g sukker
300 g mascarpone
Drys:
chokoladekrymmel eller hakket, mørk chokolade
tørrede bananskiver
*
Sådan laver du Chokolade-tiramisu med bananchips:
Varm mælken i en gryde, og tilsæt stykker af chokolade.
Rør til en ensartet konsistens og afkøl.
Fordel ladyfingers (evt. knækket i halve) i 4 portionsglas,
og hæld chokoladen over.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum.
Rør mascarponen cremet, og vend den sammen med
æggeblommeskummet.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i cremen.
Fordel cremen i glassene, og sæt dem i køleskab i mindst 1
time.
Drys med chokoladekrymmel eller hakket chokolade, og stik
bananchips i cremen lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD