Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Afkøles: ca 10 min. Hævetid: ca 1¾ time Bagetid: 30-40 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Jordnøddebrød:
2,5 dl vand
30 g jordnøddesmør (2 spsk)
30 g usaltede jordnødder (½ dl)
40 g hirseflager (knap 1 dl)
25 g gær
1 tsk salt
½ spsk lyst farin
400 g hvedemel (ca 6½ dl)
*
Sådan laves Jordnøddebrød:
1. Bring vandet i kog i en lille gryde og pisk
jordnøddesmørret i.
Tag gryden fra varmen og hæld indholdet i en skål.
2. Hak jordnøddekernerne ret fint.
3. Rør jordnøddekernerne, hirseflager, salt og farin i
nøddeblandingen.
Lad det afkøle ca 10 min., til det er håndvarmt.
4. Rør gæren i og tilsæt melet.
Saml dejen med en ske og ælt den videre på et meldrysset
bord, til den er glat og smidig.
5. Læg dejen tilbage i skålen og stil den til hævning lunt
og tildækket ca 40 min, til den har fordoblet sit omfang.
6. Ælt atter dejen igennem og form den til et brød. Læg
brødet på en letsmurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.
Lad brødet efterhæve tildækket 1 time.
Sæt ovnen på 180 °C.
7. Bag brødet 30-40 min., til det har en god farve og lyder
hult, når man banker på det i bunden.
Lad brødet svale utildækket på en bagerist.
Tips: Pynt evt. med halve jordnøddekerner stukket ned
i brødet, når det er efterhævet.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Jordnødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------