En nem hverdagsret - en klassisk farspandekage med
smørdampede grønsager.
Farspandekagen toppes op med smørdampet hvidkål,
gulerødder og porrer
(5-6 pers.)
# Ingredienser
½·kg hakket flæskekød
2 spsk hvedemel
1½ spsk revet løg
1½ tsk groft salt
1 æg eller 2 æggehvider
friskkværnet peber
2 dl mælk
50 g smør
Tilbehør: smørdampede grønsager.
Smørdampede grønsager:
75 g smør
250 g fintsnittet hvidkål
250 g groftrevne gulerødder
250 g porrer i tynde ringe
¾-1 tsk groft salt
ca. ½ dl vand.
* Tilberedning
Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål.
Rør mælken i lidt efter lidt.
Lad smørret gyldne i en stegepande.
Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage
6-7 min på hver side ved jævn varme.
Smørdampede grønsager:
Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grønsagerne i.
Salt og vand tilsættes.
Dampes møre under låg ved svag varme i 10 min.
Hældes over farspandekagen og drysses med hakket persille.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket flæskekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.