Sauce og kartofler
er vel godt, især hvis det en gang imellem bliver erstattet af ris som
tilbehør, fx denne skønne jasminris med citron og basilikum
Til 4 pers
# Ingredienser
400 g jasminris
7¼ dl vand
½ usprøjtet citron,
fintrevet skal af
2 spsk hakket, frisk
basilikum, til pynt
* Tilberedning
1 Skyl risene i
adskillige hold koldt vand, til vandet er klart.
Bring vandet i kog i
en stor gryde. Tilsæt derefter risene.
2 Bring atter vandet
i kog, dæmp varmen til en svag simren.
Læg låg på gryden og
lad risene simre i 12 min.
Tag gryden fra
varmen og lad den stå med låg på i 10 min.
3 Rør risene igennem
med en gaffel.
Rør derefter
citronskal i og drys hakket basilikum over.
INFO: Jasminris er en langkornet variant af duftende ris. Basmatiris
har en meget karakteristisk duft af nødder og korn, mens jasminris dufter af
blomster og popcorn.
Parboiled ris er forkogt under tryk. Denne proces gør, at en
del af risenes næringsstoffer presses ind i selve riskornet. Modsat både
basmatiris og jasminris er disse ris løse efter kogning.
Brune ris: Den yderste skal er poleret på disse
fuldkornsris, men klidlag og inderste hinde er fortsat intakt.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------