Sylte og leverpostej hører til julebordets klassikere, men
derfor kan man jo godt for variationens skyld prøve fx en lækker Kylling i
persillesky, Andepostej,
Grønsagsterrine
eller Grønsagsrand.
# Ingredienser
1 stor dansk landkylling
2 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 løg
1 spsk salt pr. liter vand
10 hele peberkorn
5 hele stk allehånde
2 laurbærblade
2 store bundter persille
2 spsk friskhakket kørvel (evt. frossen)
Til lagen:
8 dl siet og klaret lage
12 blade husblas
salt og peber
* Tilberedning
Kom kyllingen i en gryde og hæld vand på.
Bring det i kog og skum.
Tilsæt gulerødder, blegselleri, delt løg og krydderier.
Kom salt i.
Kog under låg i ca. 1 time, eller til kødet er mørt.
Tag det op med en hulske og befri det for ben, skind og
brusk. Skær kødet i små terninger.
Bland det med ca. halvdelen af den finthakkede persille.
Si lagen og klar den.
Det gøres· ved at piske et par æggeskaller og
1 æggehvide i lagen.
Bring lagen til kogepunktet, mens der piskes.
Si den derefter gennem en sigte beklædt med et løstvævet
klæde.
Mål 8 dl af lagen fra. Læg husblassen i koldt vand.
Knug den fri for vand og smelt den i lidt lage.
Kom fjerkræ/persilleblandingen i en form på ca. 1 liter.
Hæld den afsvalede lage over.
Bland resten af den hakkede persille og kørvel og
fordel det over som et grønt lag. Dæk med lidt lage.
Lad formen stå i køleskab til serveringen.
Tips:
I stedet for fjerkræ kan der bruges kalvekød (bov, bryst
eller skank).
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------