Desserten er en lækker crème brûlée med appelsin og sprød
karamel. Den klassiske, franske Crème Brûlée er en dessert, der er elsket af
store som små. Den er let at lave, blot du har en gasbrænder, når du skal
kreere det eftertragtede,
sprøde karamellåg på toppen af den fløjlsbløde vaniljecreme.
Arbejdstid:
20 min. Bagetid: ca. 30 min. Køletid: 2 timer. 4 personer.
#
Ingredienser til crème brûlée:
½
liter piskefløde
6
æggeblommer (ca. 1 dl)
80
g sukker (1 dl)
1
usprøjtet citron
1
usprøjtet appelsin
2-3
spsk orangelikør
Karamel:
2-3
spsk sukker
*
Sådan
laver du crème brûlée:
Tænd
ovnen på 150 °C alm. ovnvarme.
Varm
fløden op, til den næsten koger.
Rør
æggeblommerne med sukker, fintrevet skal af citron og appelsin, 2 spsk
citronsaft, 3 spsk appelsinsaft og likør.
Rør
langsomt den varme fløde i æggemassen og fordel blandingen i 4 små ovnfaste
skåle.
Stil
dem i et ovnfast fad halvt fyldt med vand og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. til
cremen akkurat har sat sig.
Stil
skålene i køleskab min. 2 timer, så cremen er helt kold.
Dæk
dem ikke til, for så vil der komme kondens på cremen.
Tænd
grillen i ovnen.
Drys
et tyndt lag sukker på overfladen af de bagte desserter og sæt dem under
grillen til sukkeret karamelliserer.
Brug
alternativt en gasflamme.
Se
flere dejlige desserter her
INFO: Crème brûlée er fransk for brændt creme. Kaldes også
for Trinity cream. Det er en dessert af fløde pisket med sukker,
æggeblommer og vanilje. Denne masse bliver bagt i ovnen i vandbad ved lav temperatur
og kølet ned til fast konsistens. Den bliver drysset med sukker og brændt til
karamelliseret konsistens fx med en gasbrænder eller ved flambering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD