Blinis er navnet på de små russiske pandekager, som normalt
bages med boghvedemel og serveres med kaviar eller stenbiderrogn. Vi har bagt
vores med halvt durummel og halvt hvedemel og serverer dem med en lækker
æggesalat og ansjoser.
Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: 8 min. Ikke
fryse-egnet. 4 personer. ca. 12 blinis.
# Ingredienser til Blinis med æg og ansjoser:
1 æg
¼ tsk salt
1 tsk sukker
¼ liter mælk
50 g durumhvedemel
50 g hvedemel
25 g smeltet smør
Topping:
4 hårdkogte æg
1 dl mayonnaise eller cremefraiche
salt og peber
2-3 forårsløg (fintsnittede)
8-12 ansjosfileter
*
Sådan laver du Blinis med æg og ansjoser:
Blinis: Blend alle ingredienserne sammen og lad dejen hvile ½
times tid.
Bag dejen som små runde pandekager - det gøres nemmest i en
blinis- eller spejlægspande.
Hak de hårdkogte æg og rør dem let sammen med mayonnaise
eller cremefraiche.
Smag til med salt og peber og tilsæt fintsnittede forårsløg.
Anret æggesalaten på lune blinis sammen med ansjosfileter
TIPS: I stedet for ansjos vil lidt røget sild også være
lækkert - det er "Sol over din hjemby".
Kilde: Hjemmets bedste MAD