Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Afkøling: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Kagecreme med fløde:
3 blade husblas
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2½ dl fløde
1/2 stang vanilje
2 dl piskefløde
*
Sådan laves Kagecreme med fløde:
1. Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 5-8 min.
2. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og maizenamelet i
en emaljeret eller rustfri gryde. Aluminium misfarver retter med æg.
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Pisk den kolde fløde i æggesnapsen og tilsæt vaniljebælgen.
4. Bring cremen i kog under piskning.
Lad den koge igennem for jævn varme under omrøring, så den
ikke brænder på.
5. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen og rør kornene
i.
6. Knug husblassen fri for vand og smelt den direkte i den
varme creme under omrøring.
7. Lad cremen afkøle. Rør i den af og til, så den ikke
trækker skind.
8. Pisk fløden stiv og bland den forsigtigt i den helt kolde
creme.
Tips: Vent med at røre flødeskummet i til tidligst 1
time før cremen skal bruges, så bevarer den letheden bedst.
Brug kagecremen som fyld i lagkage, kageskaller eller
tærter.
Smag eventuelt cremen til med 2-3 spsk rom, cognac, likør,
sherry eller portvin, når cremen er taget af varmen.
Se alle de bedste opskrifter med Creme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------