Pandekagerne kan tilberedes dagen i forvejen. Men æggehviden
skal piskes og vendes ind i dejen lige inden de tilberedes. Prøv forskellige
slags fyld eller brug evt. rester som fyld.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 1 time 45 min. Til 4-6 pers.
# Ingredienser
7 pandekager (se opskrift)
TOMATFYLD
30 smør
1 skalotteløg, finthakket
1 tsk paprika
2 tsk tomatpure
1 kg tomater, udkernede og hakkede
1 knivspids sukker
CHAMPIGNONFYLD
30 g smør
1 skalotteløg, finthakket
120 g champignoner, hakkede
1 tsk hvedemel
3 spsk mælk
1 spsk friskhakket persille
1 knivspids stødt muskatnød
SKINKEFYLD
90 g skinke, finthakket (eller kylling eller bacon)
1 tsk dijonsennep
1 tsk chutney
OSTESAUCE
20 g smør
3 tsk hvedemel
2¼ dl mælk
1 æg, delt
50 g cheddar, revet
1 spsk revet parmesan
* Tilberedning
Bag de 7 pandekager (se opskrift)
1. Tomatfyld:
Smelt smørret i en gryde og sauter skalotteløget, til det er
klart og blødt.
Tilsæt paprika og lad det stege med i et minuts tid.
Tilsæt dernæst tomatpureen under omrøring.
Til sidst tilsættes de hakkede tomater og sukkeret, og
retten simrer under låg i 45 min,
til den er tyknet.
Smag til med krydderier. Dæk tomatfyldet til og stil det til
side.
2. Champignonfyld:
Smelt smørret i en gryde og sauter skalotteløget,
til det er klart og blødt.
Tilsæt dernæst de hakkede champignoner og lad dem stege med,
til al væden er fordampet.
Tag gryden af blusset og rør mel og mælk i retten.
Stil gryden tilbage på blusset og bring retten i kog under
stadig omrøring.
Når stuvningen har opnået en passende cremet konsistens,
tilsættes persille,
muskatnød, salt og peber. Dæk den færdige stuvning til og
stil den til side.
3. Skinkefyld:
Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål. Stil den
til side.
4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under kraftig
omrøring.
Tilsæt mælken ad flere omgange, mens der piskes.
Lad saucen koge kort igennem, inden den tages af blusset.
Til sidst røres halvdelen af den revne cheddar og parmesan
samt æggeblomme i saucen.
Smag til med krydderier og stil den til side.
5. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Et rundt ovnfast fad i passende størrelse smøres med smør.
Læg en pandekage i bunden og smør den med halvdelen af
skinkefyldet.
Dæk med endnu en pandekage og smør den med halvdelen af
champignonfyldet.
Dette fyld dækkes igen med en pandekage, som smøres med
halvdelen af tomatfyldet.
Fortsæt på samme måde med resten af fyldet og de sidste
pandekager.
Den øverste pandekage skal dog ikke smøres med fyld.
6 Til sidst vendes en stiftpisket æggehvide forsigtigt i
ostesaucen.
Hæld saucen over pandekagestablen og drys med den resterende
ost.
Bag stablen i 15 min, til den er gylden.
Skær den færdige pandekagestabel i seks lagkagestykker.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.