Brød er godt tilbehør til de daglige retter. Især til supper og middagsretter og under pålæg
kan det være dejligt med et krydret brød med løg fyld
Madbrød er godt
tilbehør til de daglige hverdagsretter. Især som tilbehør til supper og
middagsretter og under pålæg kan det være dejligt med et krydret madbrød med en
eller anden form for fyld.
Mulighederne er mange og her bringer vi et forslag til ny variation.
1-2 brød, afhængigt
af størrelsen. Hævetid: ca 1 time. Bagetid: 45 min.
# Ingredienser
25 g gær
3 dl vand
1-2 tsk salt
125 g (ca. 2 dl)
sigtemel
400 g (knap 7 dl) hvedemel
2 mellemstore løg
25 g smør/margarine
peber
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
lidt af det håndvarme vand.
Tilsæt salt og
resten af vandet samt sigtemelet og halvdelen af hvedemelet.
Slå dejen sammen og
ælt den på et melet bord med så meget mel, at den er smidig.
Lad den hæve lunt og
tildækket i ½ time.
2. Hak løgene fint
og svits dem i smørret på en pande.
Lad dem køle af.
3. Ælt dejen med løg
og lidt peber på et melet bord, til den er smidig og blank.
Form den til 2
lange, smalle brød, der stilles til efterhævning i ½ time.
4. Snit dejen på skrå,
drys med lidt mel og bag brødene i en varm ovn ved 220 °C i ca 35 min.
Lad dem køle af på
bageristen.
5. Løgbrødet kan
skæres i skiver eller du kan brække af det.
Det smager især godt
til vintersupper og kraftige gryderetter.
Se også Ostebrød