En fiskeret med smag fra Middelhavet. Den nordiske fisk får selskab af tzatziki fra Grækenland og tapenade fra Frankrig. En spændende ret i international klasse.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 ørredfileter à ca. 180 g
100 g tapenade
1 spsk smør
TZATZIKI:
2 agurker
3 fed hvidløg
4 dl afdryppet yoghurt
1 spsk havsalt
3 spsk olie
sort peber
et par dråber friskpresset citronsaft
* Tilberedning
1. Skær agurken i skiver og bland den med havsalt.
Lad det stå i et dørslag i ca. 3 timer for at trække væske
ud af agurken.
2. Sæt ovnen på 125 °C.
Skyl fiskefileterne i koldt vand og dup dem tørre med
køkkenrulle.
Smør et lag tapenade på kødsiden af fiskefileterne og rul
dem sammen.
Bind dem sammen med bomuldstråd.
3. Smelt smørret på en pande ved jævn varme og steg fisken
gylden.
Læg fileterne i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 10 min.
4. Pil og pres hvidløget.
Bland hakket agurk, hvidløg, yoghurt, salt og olie godt i en
skål.
Smag til med sort peber og citronsaft.
5. Anret fisken på tallerkener sammen med tzatzikien og
server med pressede kartofler.
Ørredfilet med tzatziki
Pr. portion: Energi: KcaI 608 = kj 2553
Kulhydrat 7 g Protein 37 g Fedt 48 g (71%) Fibre 2 g
• Ørred indeholder gavnlige fedtstoffer.
Fedtet i fisk er velgørende for blodet.
VARIATION
I stedet for ørred kan du fint bruge rødspættefileter.
Tips
Tapenade er det gamle provencalske ord for oliven,
som er hovedingrediensen i dette franske tilbehør.
Bland 100 g sorte oliven uden sten, 1 spsk kapers,
1 fed hvidløg, 2 sardelfileter og ½ dl olie.
Findel blandingen i foodprocessoren.
Smør tapenade på en baguette og gratinér i ovnen.
Godt som tilbehør til forrets-salaten eller som snacks.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.