Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 15 min. Hævetid: 1½-1¾ time Bagetid: ca ½ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 4 brød
# Ingredienser
til Hulbrød, groft:
3 dl vand
3 dl mælk
50 g smør
50 g gær
1 spsk sirup
2 tsk salt
1 spsk kommen
400 g groft rugmel (8 dl)
400 g sigtemel (8 dl)
100 g hvedemel (ca. 2 dl)
Pensling: vand
*
Sådan laves Hulbrød, groft:
1. Lun vand og mælk knap håndvarmt og lad smørret smelte
heri.
Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.
2. Tilsæt sirup, salt og kommen.
Bland de tre slags hvedemel og ælt det i lidt ad gangen, til
dejen er blank og smidig.
Stil dejen til hævning lunt og tildækket og lad den hæve til
dobbelt størrelse, 1-1¼ time.
3. Ælt dejen let igennem og del den i 4 dele.
Tril hver del til en kugle og rul dem flade med kagerullen.
De skal være ca 20 cm i diameter.
4. Læg brødene på en letsmurt, letmelet bageplade eller på
en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav et hul i midten af hvert brød med en kolonneform eller
et mindre glas.
Prik brødene med en gaffel.
Lad dem efterhæve ½ time tildækket.
Sæt ovnen på 210 °C.
5. Pensl brødene med lidt vand.
Bag dem på ovnens midterrille i ca ½ time ved 210 °C.
Lad de bagte brød køle af på en bagerist.
Tips: Dejen fra »hullerne« kan laves til et lille brød og
bages med. Velegnet til fx ost og pølser eller som tilbehør til supper og
gryderetter.
I stedet for rugmel og sigtemel kan der bruges rugsigtemel,
og i stedet for kommen kan dejen krydres med fx knust anis, fennikel eller
finthakket pomeransskal.
Server det da med Appelsinmarmelade.
Små hulbrød
Del dejen i 10 stykker, og rul dem i cirkler med ca 10 cm i
diameter.
Udstik hul og forkort bagetiden til ca 20 min.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere opskrifter
med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------