Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca 1¾ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4-6 personer.
# Ingredienser
til Ribbensteg, farseret
1¼-1½ kg stribet flæsk (af kogestrimmelen)
groft salt
2 laurbærblade
Fyld:
hakket flæskesmåkød
2 spsk hvederasp
mælk
1 lille løg
evt. 1 fed hvidløg
3-4 blade frisk rosmarin eller ½ tsk tørret
2 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret
peber og ½ tsk salt
Sauce:
stegeskyen
1 tsk maizenamel
salt og peber
evt. kulør
Kødnåle
*
Sådan laves Ribbensteg, farseret
1. Bed slagteren ridse sværen helt ned til kødet, men undgå,
at der ridses ned i kødet.
Omhyggelig ridsning giver en sprød svær.
2. Skær en dyb lomme i kødets længde.
Lommen skal gå helt gennem kødstykker, så det er lettest at
skære fra begge ender.
Sæt ovnen på 160 °C.
Fyld:
3. Bland rasp og mælk i en skål og lad det stå nogle min.
Pil løg og evt. hvidløg og hak dem fint.
Bland det hakkede kød med udblødt rasp og rør det til en
fars med løg, evt. hvidløg,
finthakkede krydderurter, salt og peber.
4. Kom fyldet i lommen og hold åbningerne sammen med
kødnåle.
5. Gnid ribbenstegen med salt og drys sværen, specielt i
ridserne.
Del laurbærbladene og sæt dem spredt mellem sværene.
6. Læg stegen i en bradepande og hæld vand ved.
Sæt stegen i ovnen og lad den stege ca 1½ time.
7. Tag ribbenstegen ud og fjern laurbærbladene.
Hæld stegeskyen i en skål.
Sæt varmen op til 225 °C.
Sæt atter stegen i ovnen, når denne temperatur er nået, og
brun den 10-15 min ved åben ventil eller med ovndøren på let klem, til sværen
er gylden og sprød.
8. Tag stegen ud og lad den hvile utildækket 4-5 min. i den
varme bradepande.
9. Lad skyen stå i skålen, til fedtet har samlet sig
foroven.
Skum det af.
Si skyen over i en lille gryde og suppler med vand til i alt
.
10. Kog skyen op.
Pisk maizenamel sammen med lidt koldt vand, og pisk denne
jævning i saucen.
Lad den koge et par min.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. et par dråber
kulør.
11. Tag kødnålene ud af kødet og skær det i skiver.
Server den varme sauce til.
Tips: Server kartofler og en Hvidkålssalat
eller Gulerødder,
glaserede til.
Farsen kan irøres ½ revet æble.
Se alle de bedste opskrifter med Ribbensteg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------