I Italien elsker man artiskokker - marinerede, kogte, stegte, rå eller som her i en gryderet. Det her er en virkelig lækker ret med grønsager - er godt netop nu! Ret nemt og lækkert
Tid: ca 25 min. 4
pers.
# Ingredienser
2 ds.
artiskokhjerter (a 400 g)
500 g kartofler
1 lille porre
2 spsk olie
1 grønsagsbouillonterning
1 spsk koncentreret
appelsinjuice
2 dl vand'
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 lille glas grønne
oliven (150 g)
1 spsk kapers
parmesanost
* Fremgangsmåde
1. Lad
artiskokhjerterne løbe af. Del dem.
2. Skræl kartoflerne
og skær dem i både.
3. Skyl porren og
skær den i skrå skiver.
4. Varm olien i en
gryde.
Steg alt det grønne
nogle minutter uden at det tager farve.
5. Smuldr
bouillonterningen over grønsagerne.
Hæld appelsinjuice
og vand på.
Drys med salt og
peber og lad det hele simre ca 15 min.
6. Skær olivenerne i
skiver. Rør dem i sammen med kapers.
7. Server gryden med
parmesanost til at drysse over, samt brød.
Tips: Vil du tilberede retten endnu hurtigere, kan
du bruge mikroovnen.
Dæk fadet og steg alt det grønne ved 750 W i 2-3 minutter.
Lad det derefter efterkoge ved lavere effekt 5-6 minutter.
Rør rundt et par
gange undervejs.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler eller med Grønsager eller med Artiskokhjerter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------