Simsalabim og der står en lækker asiatisk ret på bordet. Helt så let går det måske ikke, men denne ret er faktisk hurtig at lave.
• Grønsagerne bevarer deres næringsstoffer, fordi de kun udsættes
for varme en ganske kort stund.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g kalkunbryst
50 g cashewnødder
2 porrer
4 gulerødder
3 spsk friskpresset citronsaft
5 spsk kinesisk soya
3 tsk karry
2 fed hvidløg
5 spsk olie
peber
1 tsk farin
* Tilberedning
1. Rist cashewnødderne gyldne på en tør pande.
Hak nødderne groft.
Skyl porrerne og del dem på langs, skær dem i 5 cm store bidder.
Striml bidderne fint på langs.
2. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Skær kalkunbrystet i strimler og læg dem i en skål.
3. Bland citronsaften med soya og karry.
Pil hvidløget og pres det ned i soyablandingen.
Hæld marinaden over kødet.
4. Opvarm 2 spsk olie i wokken og brun halvdelen af kødet ved
stærk varme i 2 min.
Tag kødet op af wokken og opvarm yderligere 2 spsk af olien og
brun resten af kødet. Læg kødet til side.
5. Opvarm resten af olien og brun gulerødder og
porrer under omrøring i 5 min.
Bland kødet i og krydr med peber og farin.
Brun i 2 min og drys med cashewnødderne.
Tips:
Del porren og skyl den under rindende vand.
Skyl langs med bladene, ved at trække dem fra
hinanden med fingrene, så alt grus skylles ud.
I stedet for en wok, kan man anvende en stor stegepande
med høj kant. Opvarm olien, så den bliver godt varm og
brun kødet under omrøring.
Kalkun med karrygrønsager:
Pr. portion: Energi: Kcal 433 = kj 1818
Kulhydrat 12 g Protein 31 g Fedt 29 g (60%) Fibre 4 g
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.