En sprød sag spækket med nødder. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 25 min.
Kuverter:6
# Ingredienser
1,8 dl hakkede mandler
1,6 dl ristede og hakkede hasselnødder
1,2 dl hakkede valnødder
1 tsk stødt kanel
1 tsk mixed spice
1 spsk fintrevet citronskal
1 spsk fintrevet appelsinskal
2 spsk brun farin
14 plader filodej
0,6 dl olie
Frugtsauce:
2,5 dl honning
1,2 dl citronsaft
1,2 dl appelsinsaft
1 kanelstang
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 210 °C.
Smør en bageplade med smeltet smør. Bland nødder, skal,
krydderier og sukker.
2. Læg 2 dejplader på et bord og pensl dem med olie.
Fold pladerne på langs.
Øs 3 spsk af nøddeblandingen op på dejen og fold kanterne
ind.
Rul dejen sammen på den korte led.
Gentag proceduren, til alle dejplader og fyld er brugt.
Stil rullerne på en bageplade og pensl dem med olie.
Bag dem i 15 min.
3. Frugtsauce:
Hæld honning, saft og kanelstang i en gryde og bring det
langsomt i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 10 min.
Pensl rullerne med sirup, mens de er varme.
Kan serveres både varme og kolde.
Prøv sammen med:
Forret: Hvidløgsrejer.
Hovedret: Sprængt lammekølle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.