Hamburgerryggen er
den midterste del af kammen, som er saltet og let røget. Den koges som regel i
vand, uden tilsætning af salt.
Hvis kogelagen skal
bruges til sauce, spæder man med halvt rødvin og halvt vand.
I Danmark er der
gamle traditioner for at røge og salte kød. Før i tiden var det ganske enkelt
en nødvendighed. I dag salter og røger man mest for smagens skyld.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time
# Ingredienser
1 kg hamburgerryg
2 kviste persille
1 laurbærblad
2 forårsløg eller 1
stort løg
2 nelliker
* Tilberedning
1. Læg
hamburgerryggen i en stor gryde i så meget koldt vand, at det lige akkurat
dækker.
Bring det i kog og
skum suppen grundigt.
2. Bind persille,
laurbærblad og forårsløg sammen.
De hele nelliker
stikkes ind i løgene.
Læg det i gryden og
lad kødet koge i 20 min.
Sluk og lad hamburgerryggen trække i lagen i 15 min.
3. Serveres med
dampede grønsager, persillekartofler og grovbrød.
Find gode opskrifter med grønsager HER
Find gode opskrifter på tilbehør HER eller en grøn salat HER