Saftig roastbeef som steges ved svag varme, serveres med lækkert tilbehør - på samme tid et sundt og kongeligt måltid.
Forberedelse 15 min + marinering. Tilberedning 1 time og 15
min. 4 portioner
#Ingredienser
1 roastbeef à 6-800 g
8 forårsløg
1 tsk salt
¼ tsk groftkværnet peber
100 g champignoner
MARINADE:
1 fed hvidløg
1½ dl oksebouillon
1 spsk olie
1 spsk balsamicoeddike
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk timian
TIL SERVERINGEN:
800 g kogte ris
300 g haricots verts
200 g cocktailtomater
* Tilberedning
1. Begynd med marinaden: Bland presset hvidløg, bouillon,
olie, vineddike, peber og timian i en stor skål. Bland det
godt.
Rens løgene og skær dem i skiver.
Afpuds kødet.
Læg kødet og halvdelen af løgene i marinaden, dæk med plastfolie og
stil i køleskabet 30 min.
2. Varm ovnen til 125 °C.
Dup kødet tørt og læg det i en lille bradepande.
Steg langsomt under ca. 1 time, eller til et kødtermometer
viser 65-70 °C.
Øs et par gange over kødet med marinaden.
Smag til med salt og peber.
3. Steg løg og champignoner på en pande i 5-10 min.
Lad kødet hvile pakket i folie i ca. 15 min
og skær det så i 8 skiver.
Server straks med tilbehøret.
Tips:
Skarpe knive gør det lettere at skære i kød.
For at holde sine knive ved lige skal de skærpes med jævne
mellemrum.
Der findes mange forskellige typer af slibejern, alt fra
kokkenes
traditionelle strygestål, til mindre og bekvemmere varianter.
Når man sliber mod et strygestål, trækker man knivbladet en anelse
vinklet mod overfladen, med et fast greb og med jævne
bevægelser.
Elektriske knivskærpere kan egentlig ikke anbefales,
for de sliber for meget af knivbladet.
Pr. portion: Energi: Kcal 502 = kj 2108
Kulhydrat 63 g Protein 40 g Fedt 10 g (18%) Fibre 5 g
• Forårsløg indeholder meget godt C-vitamin.
• Marinaden er mager.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.