Logo

Rabarbergratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbergratin

 
Rabarber karamelliseret i vaniljesukker og gratineret med en luftig kvarkmasse i ovnen - himlen være lovet for denne opskrift - Du får succes med denne dejlige dessert
Til 2 personer 💖 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 35 min.

 
# Ingredienser
50 g rå marcipan
100 g kvark
2 æg delt i blommer og hvider
25 g smør
3 spsk hvidvin
2 breve vaniljesukker
2 spsk sukker
2 spsk Maizena (med top)
1 knsp salt
1 spsk sukker
400 g rabarber
1 spsk smør
30 g mandelsplitter
1 spsk flormelis

 
* Tilberedning
1. 50 g rå marcipan rives fint.
Marcipan, 100 g kvark, 2 æggeblommer, 25 g smeltet smør, 2-3 spsk hvidvin, 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk), 2 spsk sukker og 2 spsk Maizena (med top) piskes cremet med håndmikseren.
2 æggehvider piskes stive med 1 knsp salt.
1 spsk sukker røres i, og der piskes videre i 1-2 minutter.
Det vendes forsigtigt i kvarken.

 
2. 400 g rabarber gøres i stand og skæres på skrå i 5 cm lange skiver.
1 spsk smør varmes op på en slip let-pande.
Rabarberne karamelliseres deri med 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) ved stærk varme i 3-5 minutter.

 
3. Kvarkcremen og rabarberne kommes i et gratinfad (ca 24 cm Ø).
Strø 30 g mandelsplitter over.
Gratinen bages i den forvarmede ovn ved 200 °C i 20-25 min. (Varmluft anbefales ikke).
Drys 1 spsk flormelis over.

 
Energi pr. portion: 21 g protein, 38 g fedt, 66 g kulhydrater = 711 kcal (2965 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.813 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her