Logo

Eksotisk svampesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eksotisk svampesuppe


Svampe er en dejlig efterårs-spise og de kan faktisk også blive helt fantastiske i en eksotisk suppe. Denne svampesuppe får dig til at ønske, at skålen aldrig bliver tom. 

Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
1 lille løg
90 g smør
1 liter vand
3 tsk kyllinge/hønsebouillon terninger
225 g blandede eksotiske svampe, såsom shiitake, østershatte, portobello, morkel eller kantarel eller 225 g champignon med karljohansvampe.
1 tsk citronsaft
60 g hvedemel
1 knsp hvid peber
25 cl fløde
Pinkfarvede østershatte og små spinatblade, vaskede, til pyntning

 
* Fremgangsmåde
1. For at hakke løg skrælles løget.
Skær løget i halve igennem roden med kniven.
Læg den ene halvdel med skæresiden nedad på skærebrættet.
Hold kniven horisontalt, skær parallelt med skærebrættet, næsten igennem løget.
Skær vertikalt i tynde skiver, hold løget fast med fingrene for at holde dets form.
Vend løget og skær på tværs.
(Jo tættere du skærer, jo finere bliver løget hakket).
Gentag med resterende løghalvdel.

 
2. Varm 30 g smør i en 2-liters kasserolle over mellem-høj varme indtil det er smeltet og boblende. Steg løgene i det varme smør indtil de er bløde.
Tilsæt 8,7 dl vand og bouillon; læg låg på.
Bring det i kog over høj varme; skru varmen ned på lav-mellem.

 
3. For at tilberede svampe skæres med grønsagskniven en tynd skive af svampens stilk, som smides ud.
Rens svampenes hatte ved at tørre dem af med en blød børste og køkkenrulle.

 
4. Hvis du bruger shiitake, kantarel eller morkel svampe, skæres stilken og hatten i skiver; tilsættes suppe blandingen.
Skær andre typer svampes stilke i tynde skiver og tilsæt dem til suppeblandingen; gem hattene.
Lad suppen simre i 10 min.

 
5. Skær de resterende svampehatte i skiver.
Varm 30 g smør på en stegepande over mellem-høj varme, indtil det er smeltet og boblende.
Steg svampene i det varme smør, under forsigtig omrøring, indtil de er bløde.
Tag dem op med en hulske og kom dem i suppeblandingen.

 
6. Smelt de resterende 30 g smør med citronsaft i den samme stegepande.
Rør mel og peber i, så de resterende 12 cl vand; bland det godt.
Hæld det i suppeblandingen og rør med et metalpiskeris.
Lad det koge indtil blandingen bliver tykkere, rør konstant.
Tilsæt fløden.

 
7. Øs det op i 6 skåle. Pynt hvis det ønskes.

 
Tips: Hvis du bruger champignon, skæres på langs gennem hat og stilk; tilsæt det til suppeblandingen. Svampe hører til det mest primitive mad, der bliver spist i dag. Teknisk set er det en plante af svampefamilien, men den bliver brugt som en grønsag.


Eksotisk svampesuppe 
Trin 1: Hak løget.


Eksotisk svampesuppe 

Trin 3: Skær en skive af svampens stilk


Eksotisk svampesuppe 

Trin 3: Rens svampens hat med fugtig køkkenrulle.


Eksotisk svampesuppe 

Trin 5: Skær svampe hatten i skiver.


Eksotisk svampesuppe 

Trin 5: Steg svampene i den varme olie.

 
INFO: Svampe er tilgængelige hele året for de fleste friske og tørrede variationer; nogle eksotiske svampe har højsæson i efterår eller forår. Se efterfaste, kødfulde svampe uden misfarvninger eller stødpletter. Undgå eksemplarer der er beskadiget eller tørre; Button svampe skal ikke have synlige lameller.
Opbevares køligt, uvaskede, i en papirspose, en ventileret emballage eller en plasticpose, der er prikket huller i, i op til 5 dage. Hvis de er fugtige, pakkes svampene ind i køkkenrulle før de gemmes. Bruges så hurtigt som muligt for den bedste aroma.

 
Japan er et land med stærke traditioner, også når det gælder mad. Til nytår spiser man fx en suppe med mange grønsager, de lækre og opbyggende shiitakesvampe og naturligvis ris.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svampe

 

Se alle de bedste salat-opskrifter Suppe

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her