Svampe er en dejlig
efterårs-spise og de kan faktisk også blive helt fantastiske i en eksotisk suppe.
Denne svampesuppe får dig til at ønske, at skålen aldrig bliver tom.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
1 lille løg
90 g smør
1 liter vand
3 tsk kyllinge/hønsebouillon
terninger
225 g blandede eksotiske svampe, såsom shiitake, østershatte, portobello, morkel
eller kantarel eller 225 g champignon med karljohansvampe.
1 tsk citronsaft
60 g hvedemel
1 knsp hvid peber
25 cl fløde
Pinkfarvede østershatte
og små spinatblade, vaskede, til pyntning
* Fremgangsmåde
1. For at hakke løg skrælles
løget.
Skær løget i halve igennem
roden med kniven.
Læg den ene halvdel med
skæresiden nedad på skærebrættet.
Hold kniven horisontalt,
skær parallelt med skærebrættet, næsten igennem løget.
Skær vertikalt i tynde
skiver, hold løget fast med fingrene for at holde dets form.
Vend løget og skær på
tværs.
(Jo tættere du skærer,
jo finere bliver løget hakket).
Gentag med resterende
løghalvdel.
2. Varm 30 g smør i en
2-liters kasserolle over mellem-høj varme indtil det er smeltet og boblende. Steg
løgene i det varme smør indtil de er bløde.
Tilsæt 8,7 dl vand og
bouillon; læg låg på.
Bring det i kog over
høj varme; skru varmen ned på lav-mellem.
3. For at tilberede svampe
skæres med grønsagskniven en tynd skive af svampens stilk, som smides ud.
Rens svampenes hatte
ved at tørre dem af med en blød børste og køkkenrulle.
4. Hvis du bruger shiitake,
kantarel eller morkel svampe, skæres stilken og hatten i skiver; tilsættes suppe
blandingen.
Skær andre typer svampes
stilke i tynde skiver og tilsæt dem til suppeblandingen; gem hattene.
Lad suppen simre i 10
min.
5. Skær de resterende
svampehatte i skiver.
Varm 30 g smør på en
stegepande over mellem-høj varme, indtil det er smeltet og boblende.
Steg svampene i det varme
smør, under forsigtig omrøring, indtil de er bløde.
Tag dem op med en hulske og kom dem i suppeblandingen.
6. Smelt de resterende
30 g smør med citronsaft i den samme stegepande.
Rør mel og peber i, så
de resterende 12 cl vand; bland det godt.
Hæld det i suppeblandingen
og rør med et metalpiskeris.
Lad det koge indtil blandingen
bliver tykkere, rør konstant.
Tilsæt fløden.
7. Øs det op i 6 skåle.
Pynt hvis det ønskes.
Tips: Hvis du bruger
champignon, skæres på langs gennem hat og stilk; tilsæt det til suppeblandingen.
Svampe hører til det mest primitive mad, der bliver spist i dag. Teknisk set er
det en plante af svampefamilien, men den bliver brugt som en grønsag.
Trin 1: Hak løget.
Trin 3: Skær en
skive af svampens stilk
Trin 3: Rens svampens
hat med fugtig køkkenrulle.
Trin 5: Skær svampe hatten
i skiver.
Trin 5: Steg svampene
i den varme olie.
INFO: Svampe er tilgængelige
hele året for de fleste friske og tørrede variationer; nogle eksotiske svampe har
højsæson i efterår eller forår. Se efterfaste, kødfulde svampe uden misfarvninger
eller stødpletter. Undgå eksemplarer der er beskadiget eller tørre; Button svampe
skal ikke have synlige lameller.
Opbevares køligt, uvaskede,
i en papirspose, en ventileret emballage eller en plasticpose, der er prikket huller
i, i op til 5 dage. Hvis de er fugtige, pakkes svampene ind i køkkenrulle før de
gemmes. Bruges så hurtigt som muligt for den bedste aroma.
Japan er et land med stærke traditioner, også når det gælder
mad. Til nytår spiser man fx en suppe med mange grønsager, de lækre og
opbyggende shiitakesvampe og naturligvis ris.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
Se alle de bedste salat-opskrifter Suppe
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------