Hurtigt, let og lækkert - disse crepes er perfekte, når der
skal serveres noget lækkert, som ikke indeholder kød. Spinat er nærende og
indeholder bl.a. jern og betakarotin.
Forberedelse 1 time og 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
CRÊPES:
3 1/3 dl hvedemel
½ tsk salt
5 dl vand
4 æg
1 tsk smør eller margarine til stegningen
FYLD:
1 kg frisk spinat
1 stort løg
1 spsk smeltet smør eller flydende margarine
½ + ½ tsk salt
⅛ + ⅛ tsk hvid peber
1 + 1 knivspids reven muskat
1¼ dl mælk
1 æg
2½ dl reven ost
* Tilberedning
1. Lav crêpesdejen: rør mel, salt og vand sammen.
Pisk æggene i, et ad gangen og lad dejen hvile 30 min.
Opvarm fedtstoffet på en teflonpande og steg 12 crepes efter
hinanden.
Hold dem varme.
2. Skyl spinaten, fjern den grove midternerve og hak
spinaten groft. Pil løget og hak det fint.
Opvarm fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt spinat og løg og lad det stege under omrøring til
spinaten er faldet sammen.
Smag til med salt, peber og muskat.
3. Varm ovnen til 225 °C.
Fordel lidt spinatfyld på hver crepe, rul dem sammen
og læg dem i et let smurt ovnfast fad.
4. Bland mælk og æg.
Smag til med muskat, peber og salt og hæld blandingen
over crepesene.
Drys med ost og gratiner derpå ca. 20 min i ovnen.
Gratinerede ostecrepes:
Pr. portion: Energi: Kcal 469 = kj 1970
Kulhydrat 43 g Protein 27 g Fedt 21 g (40%) Fibre 5 g
Tips:
Bag de tynde pandekager på en teflonpande.
Smelt fedtstoffet og hæld lidt dej på.
Vip panden så dejen flyder ud.
Bag begge sider.
Du kan også komme lidt spinatfyld
på hver crepe og så stable dem ovenpå
hinanden til et pandekagetårn.
Drys ost over og gratiner i ovnen.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..