Frokost. Arbejdstid: 15 min. Kogetid, æg: ca 6 min. Kogetid, sauce: 5-10 min. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Skidne æg i sennepssauce
2-3 æg
Sennepssauce:
15 g smør
1 spsk hvedemel
1½ dl hønsebouillon
1 dl mælk
2-3 spsk grov sennep eller fiskesennep
1 bdt purløg, persille og/ eller kørvel
salt og hvid peber
smør
*
Sådan laves Skidne æg i sennepssauce
1. Kom æggene i koldt vand og kog dem smilende, ca 6 min.
Læg dem et øjeblik i koldt vand, så kogeprocessen standser.
Sennepssauce:
2. Smelt smørret i en lille gryde.
Rør melet i og spæd med bouillon og mælk under omrøring.
Lad saucen koge et par min, smag til med salt og peber og
lad den koge yderligere et par min.
3. Smag til med sennep og varm saucen godt igennem, men lad
den ikke stå og koge, så bliver den bitter.
4. Pil æggene og læg dem i et halvdybt fad.
Rør 1 tsk smør i saucen, det giver en blank finish og en
god, afrundet smag.
Hæld saucen over æggene og server straks.
Tips: Spis rugbrød eller brasede kartofler til.
Skidne æg er traditionel påskemad.
Æggene kan deles en gang, før saucen hældes over.
Det er vigtigt, at æggene har halvblød blomme.
Et lille finthakket løg kan koges klart i det varme smør,
før melet røres i.
Saucen kan også tilsættes hakkede krydderurter, fx estragon,
persille, dild eller kørvel.
Sprøde baconterninger kan drysses over i
serveringsøjeblikket.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------