Her får du bagerens originale opskrift på grahamshjul/brød. Det
er nemt at lave og smager dejligt, både som madbrød, morgenbrød og i madpakken
1 brød.
Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: ca 1 time. Bagetid: ½ time.
# Ingredienser
3 dl kogende vand
25 g smør eller
margarine
60 knækkede
hvedekerner (1 dl)
150 g grahamsmel (2½ dl)
½ spsk salt
½ spsk sirup
1 tsk eddike
25 g gær
1 dl yoghurt naturel
ca 350 g hvedemel (6
dl)
Pensling:
Yoghurt blandet med
lidt vand
* Tilberedning
1. Bland kogende
vand, fedtstof, hvedekerner, grahamsmel, salt, sirup og eddike.
Lad blandingen
trække 1 time.
2. Rør gær og
yoghurt sammen og hæld det i blandingen.
Ælt melet i til en
smidig dej.
3. Stil dejen til
hævning på et lunt sted i 45 min.
Ælt dejen sammen og
form til en stor flad bolle.
Dan et hjul midt i
ved at skubbe dejen ud til en ring.
4. Efterhæv på
bageplade belagt med bagepapir i ca 15 min.
Pensl med
yoghurtblandet vand og drys med mel.
5. Bag hjulet ved
225 °C midt i ovnen i ca 30 min.
Se flere lette
opskrifter på brød og boller HER