Dessert. Arbejdstid: 15 min. Afkøles: 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vinfromage
3 æg
80 g sukker (ca 1 dl)
½ dl hvidvin
2 dl piskefløde
4 blade husblas
*
Sådan laves Vinfromage
1. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
2. Del æggene i blomme og hvide.
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt.
Tilsæt hvidvinen.
3. Tag husblassen op og knug den fri for vand.
Læg den i en skål og smelt den over vandbad (se Bain-marie).
4. Pisk æggehviderne stive og fløden til skum.
5. Hæld den håndvarme husblas i æggemassen i en tynd stråle
og pisk, så husblassen straks blandes med æggemassen.
6. Tag lidt flødeskum fra til pynt og vend det resterende
flødeskum i fromagen, når den begynder at stivne.
7. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i fromagen.
8. Hæld fromagen i en skål eller fordel den i portionsglas
og stil den koldt ca 2 timer.
9. Pynt fromagen med lidt flødeskum lige inden servering.
Tips: Fromagen kan yderligere tilsættes et par spsk
appelsin- eller citronsaft under pkt. 2.
Et par mynte- eller citronmelisseblade eller halve,
udstenede druer ser pænt ud og klæ'r smagen.
Se Fromage,
grundopskrift.
Se alle de bedste opskrifter med Fromage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------