En dessert som
smelter på tungen - den bliver som en fløjlsblød marengs med jordbærsmag.
Denne gode dessert hitter altid! Kan virkelig anbefales
Tid: 35 min + tid
til afkøling af jordbærcremen. 4 pers.
# Ingredienser
1 liter jordbær (500
g)
2 dl cremefraiche
3 æggehvider
1 dl flormelis
SAUCE:
3 dl appelsinjuice
eller friskpresset appelsinsaft
½ spsk kartoffelmel
citronmelisse
* Fremgangsmåde
1. Skyl jordbærrene
og nip dem. Hak dem groft.
Gem evt. nogle
stykker til pynt.
2. Rør jordbærrene i
cremefraichen.
3. Pisk æggehviderne
til fast skum.
Vend flormelissen i
og pisk yderligere nogle min.
4. Vend de piskede
æggehvider i jordbærcremen.
5. Hæld
jordbærskummet i portionsskåle. Stil dem koldt.
6. Bland
appelsinjuice eller -saft med kartoffelmel i en gryde.
Giv saucen et opkog.
7. Skyl
citronmelissen og hak den groft.
Kom det i saucen og
lad den køle af.
8. Server
jordbærskummet evt. pyntet med jordbær, og med saucen ved siden af.
Tips: Jordbærskummet kan også fryses til en parfait
og serveres med skivede jordbær og citronmelisse.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------