Biff a la Lindström er svenskernes svar på vores Pariserbøf.
Her er tilbehøret bare blandet ind i det hakkede kød, før bøfferne bliver
stegt. Meget delikat bøf
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 25 min. Stegetid: 8-10 min. Fryseegnet rå
# Ingredienser:
400 g hakket oksekød
2 kogte kartofler
1 æg
1 dl vand
3-4 spsk finthakkede
rødbeder
3-4 spsk hakkede kapers
3-4 spsk hakket løg
salt, peber
50-75 g smør el. margarine
* Tilberedning:
1. Mos eller riv de kogte
kartofler og bland dem med det hakkede kød.
2. Rør æg og vand i og
tilsæt de hakkede rødbeder, kapers og løg og
krydr med salt og peber.
Form farsen til 4 flade
bøffer.
3. Smelt fedtstoffet
gyldent og steg bøfferne heri 4-5 min på hver side.
Læg bøfferne på et varmt
fad, kog panden af med lidt vand og hæld skysaucen over.
4. Server bøfferne med
kogte kartofler, syltet agurk og evt en salat.
De kan serveres med et spejlæg på toppen samt brasede
kartofler.
Bøf Lindström under stegning
INFO: Bøf Lindström (bøf Lindstrøm, , svensk: biff à la Lindström)
er en svensk kødret bestående af hakket oksekød, hakket løg, kapers, hakket syltet
rødbede, æg og revet kartoffel, der blandes til en fars og steges.
Ingredienserne minder om tatar, der imidlertid ikke steges, eller
pariserbøf, hvor det kun er kødet, der steges til en hakkebøf og serveres med det
øvrige som tilbehør.
Der er flere traditionelle forklaringer på rettens opståen og
på, hvem der har lagt navn til den. Ifølge én tradition blev retten skabt, da en
finsk-svensk-ukrainsk officer ved navn Lindström gik ind på Hotel Witt i Kalmar den
4. maj 1862 og bestilte en tatarbøf med tilbehør (uden peberrod), hvorefter han
blandede ingredienserne sammen og bad om at få dem stegt. Andre henfører retten
til den norske polarfarer Henrik Lindstrøm eller andre med efternavnet Lindström.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.