Lav denne hurtige og magre ret til frokost eller som tilbehør til en hovedret. Et spændende alternativ til pasta og ris. Couscous
indeholder intet kolesterol.
• Gulerødder indeholder betakarotin, som er nødvendigt for
øjnene og synet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 store gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
6 forårsløg
1 tsk frisk reven ingefær
½ tsk friskkværnet peber
1,2 l grønsags- eller hønsebouillon
5 dl couscous
* Tilberedning
1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern, ca. ¼ cm på
hver led.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skær forårsløgene i tynde skiver.
2. Læg gulerødder, løg, hvidløg, forårsløg, ingefær og peber
i en gryde.
Hæld bouillonen på og bring det i kog.
Hæld couscousen i lidt ad gangen under omrøring.
3. Bring det i kog og dæmp varmen. Lad det simre i 5 min.
4. Tag gryden fra varmen og lad den stå i 5 min, til væsken
er absorberet.
Rør rundt med en gaffel inden servering.
MIKROOVNS-TIPS
Forbered grønsagerne som opskriften anviser.
Læg grønsagerne i en mikroegnet skål og hæld bouillonen
over.
Læg låg på. Sæt ind i mikroovnen og varm på høj effekt i 3-4
min,
til bouillonen koger. Tilsæt couscousen under omrøring og
kog i
mikroovnen i 5 min. Tag skålen ud og lad den stå i 5 min. inden
låget tages af. Rør couscousen luftig med en gaffel.
Grønsags-couscous:
Pr. portion: Energi: Kcal 315 = kj 1323
Kulhydrat 61 g Protein 11 g Fedt 3 g (9%) Fibre 2 g
Tips:
En mirepoix er en blanding af fintternede
gulerødder, løg, selleri og urter.
Terningerne skal være lige store og lette
at koge på kort tid.
Couscous er en slags pasta lavet af durumhvede.
Couscous kan serveres varmt eller koldt med en
urtedressing i en salat, eller sødet med fx appelsinjuice
i en dessert.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.